Vanwege een defect spoor tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan rijdt de pendeltrein tot nader order niet. Bekijk de bezoekersinformatie voor de bereikbaarheid van het museum met de bus en auto.
Hier vind je alles wat je moet weten voor een bezoek aan het Spoorwegmuseum.

Het leukste station van Nederland

Tickets

Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen ben je altijd op het juiste spoor!

Vanaf 23 december: Winter Station
Tijdens Winter Station brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele Spoorwegmuseum in een romantische wintersfeer. Met als absoluut hoogtepunt: schaatsen tussen de treinen! Tijdens Winter Station is reserveren verplicht.
Op naar 2024
Ook komend jaar hebben we weer de tofste evenementen; van on traXS, tot Spoorweg Spelen, Techlab XL en het Open Trein Festijn. Bekijk onze evenementenkalender van 2024.
Kinderen van Versteeg
“De kinderen van Versteeg moeten allen onder de wol" was het codebericht waarmee het spoorwegpersoneel in opdracht van de Nederlandse regering in Londen onmiddellijk in staking moest gaan. Ontdek het verhaal achter de spoorwegstaking in de Tweede Wereldoorlog en de rol van NS in de oorlog in de tentoonstelling.

Waar kan ik wat vinden?

We zetten je op het juiste spoor met de plattegrond van het Spoorwegmuseum!