Auti-Doe-Dag

Auti-Doe-Dagen

Op vrijdagavond 1 april opent het Spoorwegmuseum, in samenwerking met de NVA, de deuren voor een Auti-Doe-Dag. Speciaal voor personen met autisme, zowel kinderen als volwassenen, want het Spoorwegmuseum is leuk voor iedereen! Het Spoorwegmuseum is exclusief voor de NVA geopend zodat drukte wordt vermeden en mensen met autisme een dag ‘onder elkaar’ kunnen zijn, samen met hun ouders, partner, begeleider of andere direct betrokkenen.

Datum

Vrijdag 1 april 2022 Openingstijden 17.30 tot 21.30 uur. Kosten €6,50 p/p

Attracties

Alle onderdelen van het museum zijn open. Maak een spannend ritje door het donker in Stalen Monsters, luister naar het verhaal van de uitvinding van de stoommachine in De Grote Ontdekking en ga mee op reis in de Oriënt Express in het theater. De Vuurproef, een spectaculaire 4D simulator, is geopend tot 19.00 uur. En natuurlijk zijn in de museumhal de prachtige oude treinen van het museum te bewonderen.

Theater

Er zijn twee theatervoorstellingen over reizen met de Oriënt Express om 18.30 en 19.30 uur. Reserveren is niet nodig.

Jumbo Express

Het kindertreintje Jumbo Express rijdt niet.

Restaurant Remise

De Remise is geopend van 17.30 tot 21.30 uur voor een hapje en een drankje.

Prijs

Een ticket voor de Auti-Doe-Dag kost €6,50 per persoon (ipv €17,50) en is geldig vanaf 17.30 tot 21.30 uur op 1 april 2022. Dit tarief geldt voor iedereen, dus ook voor begeleiders/autipashouders. Houders van de Vriendenloterij VIP-kaart en Museumkaart hebben gratis entree, kosteloos reserveren is wel nodig!

Corona-maatregelen
Kijk voor de geldende maatregelen bij onze huisregels.

Parkeren & Pendeltrein

Het Spoorwegmuseum heeft een parkeerplaats met plek voor 200 auto’s. Parkeren kost €9,50, een parkeerkaart is op de avond zelf te koop bij de Informatiebalie in het museum. Een parkeerkaart reserveren is niet mogelijk.

Er rijdt geen pendeltrein op de Auti-Doe-Dag, dus je kan niet met de trein naar Utrecht Maliebaan reizen.