Gehele museum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een museum met een prachtig visitekaartje: de entree in het historische Maliebaanstation. Het klassieke treinstation uit 1874 is in oude glorie hersteld en ademt 19e eeuwse grandeur, compleet met marmeren vloeren, kroonluchters en wachtkamers.

Aan de andere zijde van het spoor staat een indrukwekkende moderne museumhal waarin de hele geschiedenis van het spoor te zien, te ruiken en te voelen is.

Organiseer tijdens openingstijden een congres tot 300 personen met verschillende subzalen. Buiten openingstijden kan dit zelfs tot 3.000 personen! De museale omgeving en prachtige treinen geven een bijeenkomst of evenement altijd een stukje extra beleving.

Het museum is centraal gelegen in hartje Utrecht met 200 parkeerplaatsen voor de deur, de trein stopt tijdens openingsuren midden in het museum.

Daar staan ze, klaar om te vertrekken. Tientallen locomotieven, rijtuigen en treinen. Pure krachtbronnen die een reis door de tijd hebben doorstaan. Een feest, diner, congres of beurs tussen deze indrukwekkende treinen is een belevenis op zich. De mogelijkheden met deze ruimte zijn zeer divers.

Het plein van Wereld 1, ‘De Grote Ontdekking’ is met haar fraaie eiken bomen, de oude rijtuigenwerkplaats, het perron van station d’Eenhonderd Roe en De Arend één van de pronkstukken van het museum.

Grenzen worden verlegd in Wereld 2, ‘Droomreizen’. Het idyllische theater met haar sprookjesachtige ambiance nodigt uit om inspirerende congressen, interessante lezingen of productpresentaties tot 200 personen te organiseren. Het aangrenzende perron, waar de Orient Express op het punt staat te vertrekken, biedt de mogelijkheid om de bijeenkomst aan te kleden met een exclusieve receptie.