Info voor ouders

Wat is stoomreizen?

Stoomreizen is een spel dat erop gericht is uw kinderen te vermaken en te introduceren tot de wereld van stoomtreinen. Tijdens het spelen maken ze kennis met Het Spoorwegmuseum, waarin thema's van het museum en de basis kennis van het reizen met stoomtreinen duidelijk wordt gemaakt.

Is mijn kind veilig op deze website?

Ja, deze hele website is volkomen veilig en erop gericht toegankelijk te zijn voor kinderen. Er hoeven geen gegevens ingevuld te worden om dit spel te kunnen spelen! Wij houden dus helemaal niks aan privé gegevens bij van u of uw kinderen.

Daarnaast zijn er in het spel geen mogelijkheden om contact te leggen met andere spelers. U hoeft dus niet te vrezen dat uw kind met onbekenden in contact komt door dit spel te spelen.

Het gebruik van een webcam in Stoomreizen

Op de website staat het gebruik van een webcam aangegeven, dit is voor het spel een optie. Het spel maakt gebruik van een techniek genaamd "Augmented Reality". Wat deze techniek doet is het volgende: de webcam krijgt video beeld binnen en het is mogelijk vormen te herkennen in deze beelden. In de techniek is het zo bepaald dat er maar 1 vorm herkend wordt. (Zie afbeelding 1.) Als deze vorm in het webcam beeld verschijnt kunnen wij deze dus volgen. En met de beweging die de speler maakt met deze vorm kan hij of zij verschillende onderdelen binnen het spel aansturen.

Het is belangrijk om te weten dat de webcam beelden nergens behalve op uw eigen scherm getoond worden. De webcam beelden worden ook op geen enkel moment opgeslagen. Wij gebruiken het alleen voor het herkennen van deze ene vorm. Alle andere bewegingen in het webcam beeld worden genegeerd door de techniek en u hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw privacy of dat van uw kinderen.

Wat zijn handige sites met informatie over kinderen & internet?

Mijn Kind Online, de verzamelplek voor kennis over de jeugd en digitale media, een samenwerking tussen Ouders Online en KPN. www.mijnkindonline.nl

Stichting Kennisnet, de publieke ict-ondersteuningsorganisatie van, voor en door het onderwijs.
www.ouders.veilig.kennisnet.nl

Veel plezier met spelen!