Dagje uit met senioren

Op stoom komen met senioren

Wil jij leuk dagje uit organiseren voor/met senioren, maar geen idee waarheen? Het Spoorwegmuseum heeft activiteiten voor alle leeftijden. Zo zijn er unieke tentoonstellingen, prachtige presentaties, een uitgebreide collectie om te aanschouwen en nog veel meer.

Rondleiding

Maak je bezoek aan het museum een dagje uit om nooit te vergeten. Hoe? Met een gratis rondleiding op dinsdag! Leer waarom het Maliebaanstation aan zijn schilderijen komt, hoe een locomotief werkt en over de geschiedenis van het Spoor. Een leerzame rit door de wereld van treinen.

Activiteiten

Het Spoorwegmuseum bied regelmatig tentoonstellingen voor alle leeftijden. Zo is er Tosti’s Truffels Treinen, een tentoonstelling waarbij je zintuigen worden geprikkeld met eten en drinken. Meer leren? De tentoonstelling Kinderen van Versteeg toont de collectie affiches, foto’s, panelen, medailles en andere kleine objecten uit de Tweede Wereldoorlog.

Collectie

Het Spoorwegmuseum beschikt over een zeer uitgebreide collectie. Van locomotieven en treinstellen naar rijtuigen en stoommachines. Ontdek al onze treinen.