Open Monumentendag 2022

Zaterdag 10 september 2022 is het Open Monumentendag! Op deze dag staan de rondleiders van het museum voor je klaar om je mee te nemen door ons monument: het Maliebaanstation. De gratis instaprondleidingen starten ieder uur en duren ongeveer een half uur. De eerste rondleiding begint om 11.00 uur, de laatste is om 16.00 uur.

Het Maliebaanstation is een monument dat in 1874 werd gebouwd voor de Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij. Hier stopten de stoomlocomotieven die over de Oosterspoorlijn van Hilversum naar Lunetten (en vice versa) reden. De stations van die tijd waren echte visitekaartjes van de spoorwegmaatschappijen, die onderling sterk met elkaar concurreerden. Het station ziet er dan ook prachtig uit. In 2005 is het Maliebaanstation geheel in originele stijl teruggebracht.

Het thema van Open Monumentendag is duurzaamheid. En wat is er nu duurzamer dan reizen met de trein? De rondleiders van het Spoorwegmuseum gaan aan de hand van de verschillende aspecten van het Maliebaanstation in op de rol van de trein in de geschiedenis.

Praktisch

  • Zaterdag 10 september 2022
  • Ieder uur gratis rondleidingen
  • Reserveren is niet mogelijk, vol is vol.
  • Er kunnen maximaal 20 personen per rondleider mee.

Bezoek aan het museum is niet inbegrepen, alleen het Maliebaanstation is gratis toegankelijk.