Op 3 en 4 december rijdt er geen pendeltrein vanaf Utrecht Centraal.

Buttons

Rail Rookies heeft een speciaal button spaarsysteem. Je kunt buttons verdienen door mee te doen aan prijsvragen, activiteiten en opdrachten. Elke button heeft zijn eigen naam, kleur en eigenschap. Sommigen zijn makkelijk te verdienen en anderen zijn heel zeldzaam maar zeker is dat…..elke Rail Rookie zijn keycord zo vol mogelijk wil hangen met alle kleuren van de regenboog buttons! Oja, en er komen ook geregeld nieuwe buttons bij.

Rail Rookies Museum Expert

Voor alle kinderen die nog meer willen weten over het museum of er juist al heel veel van af weten organiseren we soms extra activiteiten om het museum nog beter te leren kennen. Bijvoorbeeld door een tentoonstelling te bezoeken of een kijkje achter de schermen te krijgen. Als je meedoet met één van deze activiteiten ontvang je de Museum Expert button.

Rail Rookie Prijsvraagwinnaar

Deze button is uiterst zeldzaam omdat hij alleen wordt uitgereikt bij prijsvragen die zo uniek zijn dat ze geen eigen button hebben. Prijsvragen die slechts 1 keer per jaar voorkomen of ook wel eens maar 1 keer voor altijd. Heel bijzonder dus als je deze aan je keycord hebt hangen.

Rail Rookies Knutselaar

Deze button is speciaal voor alle creatievelingen onder jullie. Soms vragen we speciaal om een creatieve opdracht, dat kan een knutselwerk of tekening zijn of iets heel anders. Als jij jouw kunstwerkje met ons deelt krijg je natuurlijk een beloning in de vorm van deze geweldig gekleurde button.

Rail Rookies Vraag maar raak

Op YouTube plaatsen wij interessante Vraag maar Raak video’s waarin we antwoord geven op vragen die jullie gesteld hebben. Als jouw vraag is uitgekozen voor een video dan ontvang je deze button!

Rail Rookie van de maand

Deze button krijg je als je bent uitgekozen tot Rail Rookie van de maand. Wil jij deze button hebben? Stuur ons een mailtje met je verzoek en wie weet ben jij dan de volgende maand aan de beurt.

Rail Rookies Moppentapper

Deze button krijg je wanneer je een mop opstuurt en deze in de Rail Rookies Express geplaatst wordt. Stuur ons je leukste, gekste en grappigste mop of raadsel zodat wij weer een scheur in onze broek kunnen lachen.

Rail Rookies Raadgever

Deze button is speciaal voor de Raadgevers van de Rail Rookies. De Raadgevers komen een paar keer per jaar bij elkaar om mee te denken over de verschillende onderdelen van de club of speciale activiteiten in het museum. Je kunt je bij Team Rail Rookies aanmelden als je ook raadgever wilt zijn.

Rail Rookie Rail Raadsel winnaar

In elke Rail Rookies Express staat een raadsel. Als jij het goede antwoord instuurt en als winnaar gekozen wordt, dan ontvang je deze button. Je mag elke keer weer mee doen met het ontrafelen van het raadsel.

Rail Rookies Reporter

Deze button krijg je wanneer je een verslag hebt geschreven voor de Rail Rookies Express. Je mag altijd een verslag naar ons opsturen als je ons iets te vertellen hebt over welke avonturen je hebt meegemaakt.

Rail Rookies Postduif

Deze button krijg je als jouw ingezonden post is geplaatst in de Rail Rookies Express. Je mag ons van alles toesturen; tekeningen, knutselwerkjes, foto’s van je bezoek aan het museum, noem het maar op!

Rail Rookies Wizzkid

Dit is een button voor de echte slimmerds. Deze kun je verdienen door mee te doen aan wizzkidprijsvragen in de Rail Rookies Express of tijdens de speciale kennisquizen op de clubdag. Je kennis over treinen en het spoor worden hiermee op de proef gesteld. Ben jij één van de winnaars dan ontvang je deze button.

Rail Rookies Speurneus

Deze button krijg je bij het doen van een speurtocht tijdens een speciaal evenement. Bijvoorbeeld tijdens de clubdag. Er zijn bijna altijd meerdere speurtochten te doen en…deze button veranderd nog wel eens van kleur dus je kunt er meerdere van sparen!

Rail Rookies Krachtpatser

Deze button is moeilijk te verkrijgen, je moet er dikke spierballen voor hebben. Tijdens evenementen kun je laten zien of jij een echte krachtpatser bent. Alle sterke Rookies verdienen dan deze button.

Rail Rookies Feestvarken

Dit is een button voor de Jarige Jobben en Jetten, ben je jarig en vier je je verjaardag in het Spoorwegmuseum dan ontvang je de Rail Rookies Feestvarken button. Superleuk, Hieperdepiep Hoera!

Rail Rookies Waaghals

Deze button kunnen je verdienen door te laten zien hoe dapper en stoer je bent. Dat kan tijdens activiteiten in het museum door bijvoorbeeld het spookhuis in te gaan of een dansje te doen terwijl iedereen naar je kijkt.

Rail Rookies Gouden Button

Deze button is tot nu toe de meest zeldzame van allemaal. Hij is slechts op hele speciale momenten te verkrijgen en daar moet je dan extra goed je best voor doen. Hoe je hem kunt verdienen is meestal tot op het laatste moment een geheim.