Scholen en educatie

Leuk én leerzaam

Met je hele klas of school naar het museum voor een leerzaam en avontuurlijk uitje? Kom dan naar het Spoorwegmuseum waarbij educatie door middel van vermaak centraal staat. Voor 7,50 euro per leerling ontdek je de wereld van de spoorwegen op een verrassende, interactieve en vrolijke manier. In de vorm van een schoolreisje of met een educatief programma onder begeleiding van een museumdocent.

Schoolreisje

Ontdek zelf met de klas alle verhalen over het spoor door te speuren tussen de treinen, de attracties te bezoeken en ondergedompeld te worden in het theater. Educatie en plezier gaan hand in hand door het hele museum. Een bezoek staat gelijk aan urenlang beleven en ontdekken en kan geheel naar eigen behoeften worden ingevuld.

Educatieve programma’s

Meer behoefte aan begeleiding vanuit het museum? Boek dan een educatief programma. Speciaal voor het primair onderwijs hebben we programma’s gemaakt om leerlingen uitgebreid kennis te laten maken met één van de onderwerpen die het spoor rijk is. Onder leiding van een museumdocent gaan de leerlingen op een 1,5 uur durende ontdekkingstocht door het museum. Uiteraard is er voor of na het programma ook nog ruimte om het museum zelfstandig te bezoeken.

Tips voor een optimaal schoolbezoek

  • Kom met minimaal 1 begeleider per 5 leerlingen;
  • Neem je eigen eten en drinken mee;
  • Kosten voor bezoek: 7,50 euro per kind, educatieve programma’s zijn gratis te boeken;
  • Begeleiders hebben gratis toegang;
  • Museumkaarten zijn ook geldig tijdens een schoolbezoek;
  • Reserveer via onderstaande button.

Neem contact op

Neem bij vragen contact op met de afdeling Reserveringen; reserveringen@spoorwegmuseum.nl

Vragen over de inhoud van de educatieve programma’s? Mail dan met Yolanda Garcia via y.garcia@spoorwegmuseum.nl.