Werk aan het spoor! Van 7 t/m 10 februari is Stalen Monsters gesloten.

Scholen en educatie

Leuk én leerzaam

In het Spoorwegmuseum gaan leren en plezier hand in hand. Bezoek het museum met je hele klas voor een vrolijk en avontuurlijk schoolreisje. Maak je bezoek compleet met één van onze educatieve programma’s inclusief voorbereidende les, werkbladen en begeleiding door een museumdocent!

Bij binnenkomst krijg je gratis een Rangeerpuzzel mee, waarmee je op speurtocht gaat en alle verborgen hoeken van het museum ontdekt.

Daal af in een Engelse kolenmijn en vind de eerste trein van Nederland: ‘De Arend‘. In het theater speelt een voorstelling over de luxe Oriënt Express die reist naar het verre Oosten en in Stalen Monsters suis je boven, onder en langs enorme locomotieven.

Niet te missen is de spectaculaire Vuurproef waar je in een virtuele wereld duikt en zelf een locomotief kunt besturen. Op het buitenterrein is een grote speeltuin waar volop kunt rennen en klimmen. Stap met de hele klas in de speciale kindertrein, de Jumbo Express.

Educatieve programma's

Je kunt je bezoek met school uitbreiden met één van onze programma’s. Een museumdocent neemt jouw klas mee op een 1,5 uur durende ontdekkingstocht door het museum.

Onze programma’s zijn opgebouwd uit een introductie met echte collectiestukken, opdrachten en vragen. Leerlingen mogen zelf op pad in het museum. Een educatief programma is inclusief lesbrief, voorbereidende les, werkboekje, museumdocent en verwerkingsles.