Privacy & Cookies

In het kort

We verwerken persoonsgegevens via verschillende websites met verschillende doeleinden. Hieronder geven we voor die websites aan welke persoonsgegevens wij verwerken en met welk doel. Tevens leest u of we persoonsgegevens delen met anderen en hoe lang we de gegevens bewaren. Daarnaast leest u welke cookies we werken; door ons geplaatste cookies (1st party) en die van overige diensten (3rd party).

Spoorwegmuseum.nl

http://spoorwegmuseum.nl is onze algemene website. Hier plaatsen wij artikelen, nieuws en informatie over het museum. Mogelijk belandde u vanuit social media op deze website.

Spoorwegmuseum.crmplatform.nl

https://spoorwegmuseum.crmplatform.nl/aanmelden is onze website waar u zich kan aanmelden. U kunt zich aanmelden voor onze nieuwsbrieven, zodat we u op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten als museum.

Online entreekaarten

Koop je online entreekaarten en/of andere producten van het Spoorwegmuseum, dan vragen wij om je naam en e-mailadres. Deze informatie hebben wij nodig om je de eticket(s) van je aankopen toe te kunnen sturen. Bij een bezoek aan het Spoorwegmuseum scannen wij je ticket en wordt de datum van je bezoek geregistreerd. Deze data verzamelen wij voor statistische doeleinden. Je persoonsgegevens worden na maximaal 26 maanden na aankoop verwijderd. De kaartverkoop wordt verzorgd door het Spoorwegmuseum en IT4web.

Vragen en klachten

Wanneer je ons een vraag stelt of een klacht indient of wanneer je telefonisch, per e-mail, via sociale media of per post contact opneemt met het Spoorwegmuseum, kunnen wij jou vragen om contactgegevens voor het afhandelen van je vraag of klacht. Deze persoonsgegevens worden door ons in dit geval alleen voor dit doel gebruikt en zijn alleen toegankelijk voor degenen binnen Spoorwegmuseum die zich bezighouden met de afhandeling van je vraag of klacht.

Sollicitatie

Wanneer je reageert op een vacature bij het Spoorwegmuseum, verzamelen wij je naam, e-mailadres, alle persoonsgegevens die je opgeeft in je CV, motivatiebrief en andere meegestuurde bestanden. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de sollicitatieprocedure. Na afloop van de wervings- en selectieperiode worden je gegevens maximaal vier weken bewaard, tenzij je toestemming geeft aan het Spoorwegmuseum om je gegevens tot maximaal één jaar te bewaren.

Gebruik social media

Als je onze social media gebruikt en daarop vragen stelt en of opmerkingen plaatst dan verzamelen wij dit analytische doeleinden. Lees de privacy statements van Facebook en Twitter om te zien wat zij doen met jouw persoonsgegevens.

Wat doet Spoorwegmuseum met cookies en klikgedrag?

Klikgedrag en bezoekgegevens

Spoorwegmuseum gebruikt Google Analytics. Daarmee analyseren wij de manier waarop bezoekers onze website gebruiken en kunnen we doelgroepen opbouwen voor marketingdoeleinden, als je akkoord bent gegaan met dit privacy statement.

Facebook

gegaan met die statement plaatsen we ook een Facebook-pixel.

De Facebook-pixel is een scriptje waarmee je de effectiviteit van je advertenties kunt meten en inzicht kunt krijgen in de acties die mensen uitvoeren op je website.

We gebruiken de pixel voor het volgende:

  • Om ervoor zorgen dat advertenties aan de juiste mensen worden weergegeven.
  • Om de ticketverkoop stimuleren door advertenties op Facebook, Instagram en andere derde partijen die aangesloten zijn bij het Audience Network van Facebook for Business.
  • Om advertentieresultaten meten. Zo krijgen we meer inzicht in de effecten van onze advertenties.

 

Lees meer over de voorwaarden:

  • https://www.facebook.com/legal/technology_terms

Cookies

Op Spoorwegmuseum.nl gebruiken wij cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdens je bezoek aan een website op bijvoorbeeld je computer, tablet of smartphone wordt geplaatst. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen. Deze informatie kan bij een later bezoek weer worden herkend door deze website. Door het toestaan van cookies worden je instellingen en voorkeuren onthouden, maar ook kan je onze website hierdoor gemakkelijker gebruiken. Deze cookies zijn niet gekoppeld aan een profiel over jou.

Wij gebruiken verschillende soorten cookies:

  • Functionele cookies
    • zonder deze cookies werkt onze website niet.
  • Analytische cookies
    • Wij gebruiken analytische cookies alleen om onze website te verbeteren. Hiermee houden wij bijvoorbeeld bij hoeveel mensen onze website bezoeken.
  • Marketing/Tracking Cookies
    • Wij gebruiken deze cookies om je relevante boodschappen te tonen op social media en je op te nemen in advertentie doelgroepen voor binnen Google en Facebook.

Cookies verwijderen of blokkeren

Cookies blijven op je apparaat staan totdat je ze zelf verwijdert of de looptijd ervan verstreken is; dat laatste verschilt per browser. Via je browser kan je cookies uitzetten om configureren dat je niet gevolgd wordt op het internet. Lees er hier meer over. https://allaboutdnt.com/

Met wie deelt Spoorwegmuseum je persoonsgegevens?

Wij verkopen jouw persoonsgegevens niet aan derden. Ook delen wij jouw gegevens alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou. Bijvoorbeeld als

IT4web je entreekaarten moet toesturen of om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken, hebben wij een verwerkersovereenkomst afgesloten. Zo zorgen wij ervoor dat je gegevens veilig en vertrouwelijk worden verwerkt.

Hoe kun je je privacyrechten uitoefenen?

Jij hebt het recht bedrijven te verzoeken inzage te geven in jouw persoonsgegevens. Tevens kun je hen vragen jouw gegevens te wijzigen of verwijderen. Een verzoek voor

inzage/wijziging/verwijdering kun je sturen naar info@spoorwegmuseum.nl. Omdat wij er zeker van willen zijn dat jij de persoon bent die je zegt te zijn, dien je een kopie ID of

Rijbewijs mee te sturen met je aanvraag. Wij willen natuurlijk niet dat wij jouw gegevens delen met iemand anders dan jijzelf. Jouw BSN nummer hoeft niet zichtbaar te zijn, het documentnummer wel. Wij verwijderen de kopie zodra jouw verzoek is afgehandeld.

Heb je vragen of een klacht?

Spoorwegmuseum neemt de bescherming van jouw gegevens heel serieus. Wij nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste

openbaarmaking en ongeoorloofde wijzigingen tegen te gaan. Als je het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via info@spoorwegmuseum.nl. Je hebt ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Tot slot

Wij behouden ons het recht voor dit privacy statement te wijzigen, de meest recente versie staat op deze pagina. Wijzigingen publiceren wij op deze website. Hopelijk hebben wij je meer duidelijkheid kunnen geven over waarom en hoe wij je gegevens bewaren.

www.spoorwegmuseum.nl
Maliebaan 16
3581 XW Utrecht
030-2306206

Dit maakt advertenties op andere social media voor jou relevanter.
Dit maakt advertenties op onder andere social media algemener.