De hele zomervakantie, t/m 1 september, zijn wij 7 dagen per week geopend. Tot snel in het museum!

Capaciteit

Ontdek de veelzijdigheid van het Spoorwegmuseum, een museum van wereldformaat in het hart van Utrecht. Bekijk de capaciteit van alle ruimtes op onderstaande pagina.

Museumhal

In de indrukwekkende industriële museumhal, waarin de hele geschiedenis van het spoor te zien, te ruiken en te voelen is, vind je alle ingrediënten voor een succesvolle zakelijke bijeenkomst. De mogelijkheden zijn enorm: van een feest, diner, congres of beurs, tot lezingen of productpresentaties en een familiedag.

* deze ruimtes zijn alleen beschikbaar buiten openingstijden
* deze ruimtes zijn alleen beschikbaar buiten openingstijden

Maliebaanstation

Je komt het Spoorwegmuseum binnen via het historische Maliebaanstation uit 1874. Je kan de sfeer van de Nederlandse spoorgeschiedenis direct voelen bij binnenkomst. Vanuit het Maliebaanstation vertrok ooit de trein naar Parijs! De reusachtige kroonluchters, marmeren vloer en beschilderde wanden vormen een sfeervolle ambiance voor een royale ontvangst. Maar dat niet alleen: in het Maliebaanstation bevinden zich een aantal wachtkamers en ruimtes voor de zakelijke verhuur, waaronder een heuse Koninklijke Wachtkamer.

Vanwege een tentoonstelling zijn de wachtkamer 1e & 2e klasse, de bestelgoederengang, de stationshal en restauratiezaal niet beschikbaar tot en met 4 november 2024.

* deze ruimtes zijn alleen beschikbaar buiten openingstijden

We staan voor je klaar

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden in het Spoorwegmuseum? We kijken het liefst samen met jou naar de invulling van je evenement. Ons salesteam klaar voor al je vragen. Kim, Walter & Simone

Neem contact op