Dagje uit met Thomas 2023

Thomas de Stoomlocomotief brengt geen bezoek aan het Spoorwegmuseum in 2024 en er zal geen Dagje uit met Thomas plaatsvinden.

De heldere lucht vult zich langzaam met stoom. Een hemelsblauwe met rode accenten gekleurde trein rijdt het museum met een vaart binnen. Kinderen staan aan weerszijde van het perron te zwaaien en te gieren. Het is namelijk niet zomaar een trein, het is Thomas de Stoomlocomotief.

Een Dagje uit met Thomas is een heel spektakel voor de kinderen. Een feestelijke evenement van 4 dagen waarbij de kleintjes niet alleen Thomas ontmoeten, maar ook kunnen meedoen aan een reeks van leuke activiteiten. Kinderen kunnen uren doorbrengen op het megagrote speelkleed waar ze kunnen spelen met miniatuur versies van Thomas de Stoomlocomotief, meezingen met de Thomas sing-a-long en natuurlijk hun favoriete karakter uit de kinderserie ontmoeten: de Dikke Controleur.

Kom met de trein!

De parkeerruimte bij het museum is beperkt. We adviseren dan ook met klem om met de trein te komen. Er rijdt ieder uur een pendeltrein vanaf Utrecht CS. Kijk op ns.nl voor de actuele tijden.

LET OP: zondag 21 mei vindt de Marathon van Utrecht plaats. Het museum is die dag lastiger bereikbaar, de Maliesingel is afgesloten voor verkeer.

Reserveer!

Het kan druk worden tijdens ‘Dagje uit met Thomas’, daarom is het verstandig om te reserveren. Om de bezoekers zoveel mogelijk te spreiden gaat dit per tijdsslot. . Alleen met een Dagje uit met Thomas ticket of reservering heb je gegarandeerd toegang! Reserveren is gratis maar je hebt wel een geldig entreeticket nodig.

Museum- of VIP-kaart
Heb je een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart? Dan is de toegang gratis. Maak dan wel een gratis reservering! Heb je ergens anders een ticket gekocht? Reserveer dan ook een tijdslot.

Tijdsloten
Reserveren kan per tijdsslot. Dit is het tijdstip van binnenkomst. Eenmaal binnen kun je tot sluitingstijd blijven. Het museum gaat tijdens ‘Dagje uit met Thomas’ om 17.00 uur dicht.

Peuterticket
Kinderen van 1 t/m 3 jaar hebben een peuterticket nodig. Deze kost €5,00. Ook hier geldt: reserveer een tijdsslot.

Ticketprijzen

Kinderen 0-1 jaar: gratis
Peuterticket 1-3 jaar: € 5,00
vanaf 4 jaar: € 17,50
Parkeren: €12,00

Parkeren

Het parkeerterrein bij het Spoorwegmuseum is snel vol. Als je met de auto komt, parkeer dan bij P+R Science Park Uithof. Vanaf daar rijden er GRATIS pendelbussen van en naar het Spoorwegmuseum.

De pendelbus vertrekt iedere 20 minuten en doet er ca 15 minuten over.

LET OP: op zondag 21 mei vertrekken i.v.m. de Marathon van Utrecht de pendelbussen vanaf P+R Westraven!

De actuele parkeerkosten voor de P+R Science Park en Westraven vind je via deze link.

Alle informatie over parkeren bij de P+R vind je hier. Parkeren op het parkeerterrein van het Spoorwegmuseum kost €12,00.