Museumnacht Kids

Utrechtse avonturiers opgelet! Op zaterdag 28 oktober 2023 is het tijd voor een nieuwe editie van Museumnacht Kids in Utrecht! Zijn jullie er klaar voor om in het donker de Utrechtse musea en culturele instellingen te ontdekken?

Museumnacht Kids is een evenement speciaal voor alle gezinnen met kids tussen de 4 en 12 jaar. Beleef lokale musea en culturele instellingen na sluitingstijd door middel van een extra leuk programma. Er is genoeg te doen: spannende speurtochten, coole workshops, leerzame rondleidingen en nog veel meer. Dit alles met het doel om kinderen op jonge leeftijd en op een speelse manier in aanraking te laten komen met de kunst en cultuur van een stad.

 

Programma

Het Spoorwegmuseum staat tijdens de museumnacht helemaal in het teken van Techniek! Kom genieten van Techlab XL waarbij je aan de slag kunt met levensgrote proefjes. Snap jij wat het verschil is tussen grote en klein wielen, waarom magneetzweeftreinen sneller kunnen dan gewone treinen en hoe het kan dat een elektrische trein rijdt zonder dat hij met een stekker in het stopcontact vast zit? Ontdek dit allemaal zelf door proefjes te doen. Je kunt zelfs je eigen kracht testen door een heuze trein te trekken, lukt het jou om hem van z’n plek te krijgen?

Bij onze tentoonstelling “Onder Hoogspanning”  kun je alles leren over de nieuwste snufjes van de elektrische treinen uit de jaren 30. Ontdek deze snufjes samen met uitvinder Dominique du Trombone en kijk of je zelf de skills hebt om uitvinder te zijn. Nog niet uitgekeken op Techniek? Maak dan bij onze workshop zelf een mini elektromotor en laat deze aan het einde van de avond draaien op de beats van de geweldige disco tussen de treinen waarmee de avond in het Spoorwegmuseum voor alle bezoekers wordt afgesloten. De afterparty duurt van 21:00 tot 22:00.

Krijg je tussendoor trek, dan kun je natuurlijk een hapje avondeten in onze Remise. Van pannenkoeken en pasta tot aan patat en tosti’s, je kunt je buikje heerlijk rond eten. Uiteraard zijn er ook vegetarische opties te krijgen.