Winter Station 2021

Tijdens Winter Station, van 25 december 2021 t/m 9 januari 2022, brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele Spoorwegmuseum in een romantische wintersfeer.

Winter Station is afgelast. Het Spoorwegmuseum is door de coronamaatregelen gesloten t/m 14 januari 2022. 

Tijdens Winter Station, van 25 december 2021 t/m 9 januari 2022, brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele Spoorwegmuseum in een romantische wintersfeer. Dagelijks is er een gevarieerd programma. Kinderen kunnen eindeloos rondjes draaien in een prachtige carrousel terwijl ouders kunnen genieten van hapjes en drankjes bij de koek en zopie kraampjes.

Marshmallows roosteren

Er zijn gratis marshmallows te krijgen, rooster ze mooi goudbruin boven het vuur! Verder zijn er op verschillende plekken in het museum lekkernijen te krijgen, van poffertjes en oliebollen tot een heerlijk kopje snert. En vergeet niet een rondje te draaien in de draaimolen!

Nieuw: de Hyperloop

Je zou het bijna vergeten, maar naast alle winterse gezelligheid is het hele Spoorwegmuseum in vol bedrijf. Alle attracties, zoals de Vuurproef, Stalen Monsters en de Grote Ontdekking zijn de hele kerstvakantie geopend. Nieuw is de Hyperloop, een vacuümtrein die zomaar eens de nieuwe vorm van transport zou kunnen zijn. De TU Delft bouwde een 1:2 schaalmodel Hyperloop die in Amerika een belangrijke Hyperloop wedstrijd won. Deze ‘Pod’ is nu te zien in het Spoorwegmuseum.