Spoorwegmuseum bij Locatietour Utrecht

11 februari, 2020

Op 20 januari 2020 vond de tiende editie van de Locatietour in Utrecht plaats. Hier nam het Spoorwegmuseum met plezier deel aan. Het Spoorwegmuseum scoort het hoogst als locatie dat deelnemers zouden aanraden om te boeken of bezoeken, zo blijkt uit het evaluatierapport.

Interview

Onze collega Walter Dawson was er die dag bij en vertelt hoe het eraan toeging

 

Hoe vond je het om bij de Locatietour aanwezig te zijn?
“Ik vond het erg gezellig en waardevol om bij de Locatietour aanwezig te zijn. Naast dat je potentiele opdrachtgevers je locatie laat zien is het ook goed om eens een kijkje in de keuken te nemen bij andere bijzondere locaties in het centrum van Utrecht.”

 

Kan je ons vertellen hoe die dag verliep?
“Zeker, de gasten kwamen in de ochtend per boot/auto/fiets bij het Spoorwegmuseum aan en werden hartelijk ontvangen door een van onze acteurs (in de rol van Kruier) en begeleidt naar een van de mooiste plekjes van het museum: Het perron van de Orient Express. Hier kregen ze een kopje koffie en iets lekkers door een van onze cateraars Bakx en Meijer aangeboden en werden ze hartelijk ontvangen door Monique de la Porte (UCB), Linda Kerkhoven (Linda op Locatie) en mijzelf. Omdat het Blue Monday was leek het Linda leuk om te beginnen met een Moppenworkshop in onze industriële zaal de EXPO. Erg grappig en goed om even het ijs te breken, waarna we via een van onze pareltjes (De Grote Ontdekking) met de boot richting het Anatomiegebouw vaarde. Ook een mooie locatie die vroeger in het teken stond van diergeneeskunde. Naast het Anatomiegebouw zijn we naar Parkplaza, De Koekfabiek, Van Schijndelhuis, Gasthuis Leeuwenbergh en Sonneborgh geweest. Allemaal indrukwekkende locaties met elk een unieke sfeer/beleving.

Het fijne van zo’n dag is dat je in een ongedwongen sfeer met potentiele opdrachtgevers op pad gaat om de bijzondere locaties in Utrecht te ontdekken.”

 

Wat waren de reacties van de deelnemers over het Spoorwegmuseum?
“De deelnemers waren erg enthousiast over het museum. Er waren veel deelnemers die nog nooit in het museum waren geweest en die verbaasde zich erover hoe leuk en sfeervol het was.”