Congreslocatie

Een unieke congreslocatie hartje Utrecht tot 3000 personen

Dineren tussen de treinen. Vergaderen in een oude stationschefwoning. Een workshop in een koninklijke wachtkamer. De zakelijke mogelijkheden in het Spoorwegmuseum zijn zeer gevarieerd. Met een antiek stationsgebouw en een moderne museumhal leent het Spoorwegmuseum zich voor elk evenement; van borrel, heidag tot een inspirerend congres tot wel 1100 deelnemers. Aan u de keus.

De veelzijdigheid van de locatie komt vooral tot uiting in de grote museumhal. Hier staan de pronkstukken van het Spoorwegmuseum, levensgrote treinen die stuk voor stuk een lange historie ademen. We rangeren de treinen graag aan de kant voor bijeenkomsten met meerdere honderden gasten. De treinen vormen het decor, u hoeft hier weinig aan toe te voegen.

Maar er is meer. In totaal zijn er 16 verschillende zakelijke ruimtes in het Spoorwegmuseum. Klassieke wachtkamers in het Maliebaanstation, maar ook een Expositieruimte voor bijeenkomsten tot 300 personen. Het beroemde blauwe informatiebord van Utrecht CS en een machtige stoomlocomotief zorgen voor de juiste ambiance. De Expositieruimte is volledig toegerust met alle audiovisuele middelen, dat maakt het makkelijker en goedkoper om hiervan gebruik te maken. Bovendien is de zaal makkelijk te combineren met andere ruimtes in het museum, een bijeenkomst krijgt in deze setting altijd een bijzondere sfeer mee.

Een andere optie is om een zakelijke bijeenkomst te combineren met een rondleiding. De rondleiders van het museum weten alles te vertellen over de treinen en hun geschiedenis. Het biedt de mogelijkheid om tussen de bedrijven door een ontspannende doch leerzame wandeling te maken langs de kroonjuwelen van het museum. Ook de attracties zijn de moeite waard, zoals de Vuurproef of De Grote Ontdekking.