De hele zomervakantie, vanaf 8 juli t/m 1 september zijn wij 7 dagen per week geopend. Tot snel in het museum!

Schenkingen

Schenkingen

Het Spoorwegmuseum krijgt met grote regelmaat schenkingen aangeboden. Dit wordt zeer gewaardeerd. Het betekent dat het museum door veel mensen wordt gezien als een goede bestemming voor bijzondere objecten die te maken hebben met (de geschiedenis van) het spoor. Door schenkingen kwamen onder meer prachtige schilderijen, uniformen, gebruiksvoorwerpen en affiches in de collectie van het museum terecht. Heeft u een tastbare herinnering aan het spoor en wilt u dit voorwerp graag aan het museum schenken? Lees dan vooral onderstaande aanwijzingen en suggesties eens door.

Hoe gaat een schenking in z'n werk?

  • Past uw schenking bij het museum? Lees hier ons schenkingsbeleid.
  • Als u na lezing van het schenkingsbeleid meent dat uw schenking in de collectie van het Spoorwegmuseum past, kunt u per mail contact opnemen met schenkingen@spoorwegmuseum.nl.
  • Uw schenking wordt vervolgens in behandeling genomen door de conservatoren. Eén van hen neemt binnen twee weken contact met u op.
  • Als uw schenking wordt geaccepteerd, wordt u gevraagd een schenkingsformulier in te vullen en te ondertekenen en uw (adres-)gegevens in te vullen.
  • Tot slot maakt u met een van de medewerkers van de afdeling Collecties een afspraak over de vraag hoe en wanneer de schenking wordt overgedragen.

Wij danken u alvast heel hartelijk voor uw schenking en herinneringen!