Vanwege een technische storing kan de Arend op 24 en 25 oktober niet rijden. Ook de pendeltrein naar het museum rijdt dit weekend niet.

Modeltrein Expo On traXS!

Klein ontmoet groot. Tussen de levensgrote treinen van het Spoorwegmuseum exposeren Europa's beste modelbouwers hun banen. Dit is een van de topevenementen van de modelspoorwereld!

Afgelopen editie van Modeltrein Expo On traXS! is afgelast op advies van de overheid. In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus is het Spoorwegmuseum gesloten.

Modeltrein Expo On traXS! 2021 zal plaatsvinden op 12, 13 en 14 maart 2021. Tickets gekocht voor deze editie zijn t/m de editie van volgend jaar geldig

TEAM MITROPA

Het Spoorwegmuseum werkt nauw samen met Team Mitropa voor de organisatie van deze geweldige beurs. Zij zijn zelf excellente modelbouwers en zoeken voor het Spoorwegmuseum de mooiste modelbanen van Europa. Alle deelnemende modelbanen komen op uitnodiging, alleen modelbanen van de hoogste kwaliteit krijgen een plekje op de Modeltrein Expo On traXS!.

Daarnaast verzorgen de leden van Team Mitropa demonstraties, dus wil je leren hoe je een mooie modelbaan bouwt, leer dan hier de fijne kneepjes van het vak

WAT IS ER TE DOEN?

Niet alleen treinliefhebbers kunnen hun hart ophalen, ook voor gezinnen met kinderen heeft Modeltrein Expo On traXS! veel te bieden.

  • De modelbanen zijn goed bewonderen dankzij de opstapjes voor de kleintjes.
  • Zelf bouwen en knutselen.
  • Spelen op het speelkleed, op de speeltafels gevuld met Brio en Märklin My World.
  • Treinen besturen op de C-trackbaan van Railclub Utrecht.

On traXS Award

Bezoekers kunnen stemmen op de mooiste modelbaan. De winnaar ontvangt de gewilde On traXS Award. Op zondag 15 maart om 15.00 uur wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van de publieksprijs. Kinderen kunnen ook stemmen, de winnaar ontvangt de Kids Award.

Tickets

Je bezoekt Modeltrein Expo On traXS! met een geldig entreebewijs voor het Spoorwegmuseum. Met een BankGiro Loterij VIPkaart en een museumkaart heb je gratis entree en hoef je niet te reserveren.

Fabrikanten en leveranciers

Er zijn niet alleen veel unieke modelbanen te zien, ook presenteren en demonstreren verschillende bedrijven hun nieuwste producten.

2021

Noteer alvast in de agenda: Modeltrein Expo On traXS volgend jaar is op 12-13-14 maart 2021.