On traXS

Klein ontmoet groot. Drie dagen lang exposeren de beste modelspoorbouwers van Europa hun nieuwste modelspoorbanen bij de 15e editie van On traXS. Laat je verwonderen door de mooiste modelspoorbanen, midden tussen de levensgrote treinen van het Spoorwegmuseum.

Topbouwers & topbanen

Voor On traXS werken we nauw samen met Team Mitropa. Zij zijn zelf excellente modelbouwers en zoeken voor het Spoorwegmuseum de mooiste modelbanen van Europa. Want de uitgangspunten van On traXS zijn al 15 jaar hetzelfde: alleen de meest excellente bouwers krijgen een uitnodiging, de banen zijn van de hoogste kwaliteit én nog nooit in Nederland te zien geweest.

Voor jong én oud!

Bij On traXS kunnen niet alleen treinliefhebbers hun hart ophalen; ook voor kinderen is er ontzettend veel te doen. Zo zijn de miniatuurtreinen zelf magisch om te zien en dankzij een opstapje kunnen zelfs de kleinste kinderen meegenieten. Bij sommige banen mogen ze zelfs ook aan de knoppen zitten en de treintjes besturen! En als dat bevalt, kunnen ze bij Meester Jan een rangeerdiploma behalen.

Voor de echte liefhebbers zijn er verschillende interactieve demonstraties en workshops waar je de fijne kneepjes en de nieuwste technieken van het vak leert om je eigen baan nóg mooier te maken. Daarnaast presenteren leveranciers en fabrikanten de nieuwste producten op het gebied van modelbouw, je hoeft dus niet met lege handen naar huis.

Ode aan de modelbouwer

Een van de meest bijzondere banen dit jaar is ‘Ode aan de modelbouwer‘ waar een modelbaan ín een modelbaan te zien is. Het gehele diorama is geïnspireerd op het ‘Schuurtje van Vader‘ in het Spoorwegmuseum.

Modelbaan 'Ode aan de modelbouwer'

Kom je ook?

Voor je bezoek aan On traXS heb je een geldig entreebewijs voor het Spoorwegmuseum nodig. Koop je tickets online, aan de kassa of bezoek het museum met een geldige Vriendenloterij VIP-kaart of een Museumkaart. Een tijdslot-reservering is niet noodzakelijk.