De hele zomervakantie, t/m 1 september, zijn wij 7 dagen per week geopend. Tot snel in het museum!

Spoortuin

Het Spoorwegmuseum heeft een nieuwe speeltuin! Ook de rest van het achterterrein is helemaal vernieuwd. We hebben het 'de Spoortuin’ genoemd. Kom je ook glijden, springen, spelen & klauteren in onze gloednieuwe Spoortuin?

Speeltuin

Als ouders willen uitpuffen begint het feest voor de allerkleinsten. In de speeltuin kunnen ze naar hartenlust spelen: rennen over het speelparcours, springen op de trampolines of met grote graafmachines graven in de zandbak. Je bereikt de speeltuin via een prachtige klimbrug. Lukt het niet hier omhoog te klimmen? Neem dan gewoon de trap. Je kunt dan wel met de glijbaan naar beneden!

Vergeet niet af en toe naar je ouders te zwaaien!

 

Kindertrein Jumbo Express

Bij de nieuwe Spoortuin hoort ook een nieuwe kindertrein. Helaas zijn er problemen met de aanleg van de rails en de bouw van het nieuwe treintje. Deze zomervakantie kunnen we daarom nog niet rijden. Graag nog even geduld, zodra we weer gaan rijden laten we het weten!

Spoortuin

Het rechtergedeelte van het terrein, de Spoortuin, is helemaal nieuw. Er zijn veel planten en bomen, verspreid over het terrein staan picknickbanken. Om je heen zie je veel spoorcollectie, zoals spoorbielzen, treindeuren en -wielen. Van een onderstel is een mooie picknickbank gemaakt. Ook zijn er bijzondere beelden te zien die vroeger op het dak van Utrecht CS stonden en bij de stations van Nijmegen en Eindhoven. Het voormalige Kruis Blauwkapel, een unieke, maar afgedankte spoorwegkruising is te bewonderen net naast de Vuurproef.  Op warme dagen kunnen kinderen verkoeling zoeken bij de fonteintjes.

Terras

Terwijl de kinderen spelen kun je heerlijk relaxen op het buitenterras. Hier hangen schaduwdoeken voor bescherming tegen de zon op warme dagen. Je hebt goed zicht op de gerestaureerde treinkoppen, één is de voorkant van een Sprinter, de andere is van de Mat’64.

De treinkoppen zullen ook vanaf na de zomervakantie pas toegankelijk zijn.

De Spoortuin is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van onze partner NH1816