Stalen Monsters

Stalen Monsters werden ze genoemd. De kolossale, zware stoomlocomotieven die puffend en sissend hun weg door het landschap vonden. Maak een bloedstollende reis in het donker onder, tussen, en bóven sissende, fluitende en dreunende, Stalen monsters. Hou je vast, we gaan!

Achtbaan

Machtig en indrukwekkend zijn ze. Maar zelfs deze monsters rijden alleen dankzij de mensen die het werk doen.

En daar gaat Stalen Monsters over. Het verhaal van de grote familie die werkt bij het spoor. Je ziet ze op het perron of in de trein, maar ook achter de schermen wordt hard gewerkt.

Je maakt kennis met de vele beroepen die er zijn bij het spoor. Speel de quiz en ontdek welk object bij welk beroep hoort. Het avontuur eindigt met een spannende rit door het donker waarbij je oog in oog komt te staan met echte Stalen Monsters. Zet je schrap!

Er is nóg meer!

Naast Stalen Monsters is er nog veel meer te doen in het Spoorwegmuseum. Bestuur een trein in de Vuurproef, ga terug in de tijd van luxe internationale reizen in het Stoomtheater. Liever je spoor wisselen naar een meer leerzame route? De kunnen de EduTRAINers  je alles vertellen over onze treinen, de draaischijf, seinhuis en de blokpost!