Treinen door de tijd

Treinen door de Tijd

Via het Maliebaanstation loop je langs het perron naar het museumgebouw. In de centrale hal ontmoet je de belangrijkste treinen uit onze geschiedenis. Van stokoude stoomlocomotieven en houten rijtuigen tot moderne elektrische treinen.

Imposante treinen

Geniet van de mooiste treinen uit de Nederlandse spoorgeschiedenis. Zie en ervaar hoe de trein zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Van stokoude stoomlocomotieven en houten rijtuigen tot moderne elektrische treinen. Ontdek hoe het is om op de bok van een stoomlocomotief te staan en ervaar hoe hard die mannen vroeger moesten werken. Luister naar de verhalen van reizigers en kruip in de huid van de conducteur door zelf een omroepbericht in te spreken. En vergeet vooral niet een EduTRAINer te vragen om speciaal voor jou een trein te openen.

Naast Treinen door de Tijd vind je speciale open depots, het Modellenmagazijn en Loods Nijverdal, een levensechte goederenloods. Hier staan honderden museumobjecten: seintoestellen, kaartjesautomaten en zelfs een toilet uit de Koninklijke trein van koningin Emma!

 

Er is nóg meer!

Naast Treinen door de Tijd is er nog veel meer te doen in het Spoorwegmuseum. Bestuur een trein in de Vuurproef, ga terug in de tijd van luxe internationale reizen in het Stoomtheater. Liever je spoor wisselen naar een meer leerzame route? De kunnen de EduTRAINers  je alles vertellen over onze treinen, de draaischijf, seinhuis en de blokpost!