Uitfeest

Op 11 en 12 september 2021 openen de culturele instellingen van de stad hun deuren en ontdek je wat Utrecht aan kunst en cultuur te bieden heeft tijdens het Uitfeest! Tijdens het Uitfeest 2021 beleef je een programma met een divers aanbod van verschillende kunstvormen. Of nu liefhebber bent van theater, dans of beeldende kunst: er is voor elk wat wils!

Lezing

Hoe word je verleid om te trein te nemen? Deze vraag staat centraal in de tentoonstelling ‘Spoor van Verbeelding, 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches’. Gastconservator en bevlogen spreker Arjan de Boer geeft een gratis introductie op de tentoonstelling. De veelal fraaie en kleurrijke affiches laten niet alleen de geschiedenis van het reizen per spoor zien, maar ook de ontwikkeling van ontwerpstijlen. In de tentoonstelling zijn, naast het vroegste spoorwegaffiche uit 1876, ontwerpen te zien van bekende ontwerpers als Cassandre.

Schrijf je in voor de kosteloze lezing (vol = vol). Hierna de tentoonstelling bezoeken? Reserveer dan je museumbezoek en/of koop een online ticket.

Starttijden: 11:30 een 13:30. Duur: 30-40 minuten

Atelier van Verbeelding

In het Atelier van Verbeelding ga je aan de hand van tips aan de slag om een mooi affiche te maken. Kom je uitleven met kleur, tekst, tekenen en sjablonen. En wil je weten hoe de specialisten het aanpakken? Bezoek dan daarna de tentoonstelling Spoor van Verbeelding. Daar zie heel veel affiches die gebruikt zijn om reizigers te verleiden de trein te nemen. Je kan van 10.00 – 17.00 uur gratis aanschuiven in het Maliebaanstation. Het is geschikt voor iedereen die zich tussen de 2 en 12 voelt.