De hele zomervakantie, t/m 1 september, zijn wij 7 dagen per week geopend. Tot snel in het museum!

Moesman vitrine in Spoorwegmuseum

24 februari, 2020

Moesman was een surrealistische schilder uit Utrecht, die bij NS werkte om in zijn levensonderhoud te voorzien. Dit jaar is het 111 jaar geleden dat Moesman werd geboren en in dat kader vindt in Utrecht het evenement ‘Moesmania’ plaats, met meerdere Utrechtse erfgoedinstellingen als medespelers. Het hoogtepunt is de tentoonstelling ‘De tranen van Eros’, die afgelopen vrijdag in het Centraal Museum werd geopend.

Wat doet het Spoorwegmuseum?

“Compromisloos. Dat is hoe ik Moesman het beste kan omschrijven”, vertelt filosoof en begeleider van de Stadswandeling Niels Bokhove terwijl hij de vitrine inricht.

Het Spoorwegmuseum sluit op Moesmania aan door een vitrine in de hal van de bibliotheek in te richten met objecten/ documenten van Moesman uit onze collectie, o.a. menukaarten en ontwerptekeningen. Bovendien staan 5 stadswandelingen gepland, waarbij het Spoorwegmuseum wordt aangedaan om deze vitrine plus ons topstuk die een vast plek heeft in de presentatie Kinderen van Versteeg, het schilderij van NS chef van Exploitatie Giesberger, geschilderd door Moesman, wordt bekeken.

Benieuwd naar meer collecties? Bekijk dan de presentatie Kinderen van Versteeg. Het Spoorwegmuseum toont zijn collectie affiches, foto’s, panelen, medailles en andere kleine objecten uit de Tweede Wereldoorlog.