Vanwege een defect spoor tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan rijdt de pendeltrein tot nader order niet. Bekijk de bezoekersinformatie voor de bereikbaarheid van het museum met de bus en auto.

Robottreinen programmeren in Spoorwegmuseum

27 september, 2022

Op 2 & 3 oktober is het Weekend van de Wetenschap.

Overal in Nederland kun je dit weekend een kijkje nemen achter de schermen van wetenschap en technologie. Het Spoorwegmuseum onderzoekt deze twee dagen de toekomst van zelfrijdende treinen. Hoe? Met robots! Tijdens de gratis workshop ‘Robotica’ kun je zelf een robottreintje programmeren en hem samen met andere robots in één lange trein laten rijden. De workshops worden aangeboden in samenwerking met Stichting Leaphy

Je krijgt van het museum een robot te leen die je zelf kunt programmeren. Het is de bedoeling dat je in een uur tijd je robot zelf laat rijden. Wij helpen je daar natuurlijk mee. Aan het eind van de workshop proberen we dan alle robotten als een trein achter elkaar door de wachtkamer 1ste en 2de klasse te laten rijden! De workshops  en zijn geschikt voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar. Inschrijven is noodzakelijk en kan via de website van het Spoorwegmuseum. Er zijn maximaal 20 plekken per workshop, vol is vol.

Tijden (zowel 1 als 2 oktober):

10.30 – 11.30 workshop 1
12.00 – 13.00 workshop 2
14.00 – 15.00 workshop 3
15.30 – 16.30 workshop 4

Duur workshop: ca 1 uur.

Plek: Wachtkamer 1ste/2de klasse Maliebaanstation.

De workshop is gratis, reserveren verplicht en entree tot het Spoorwegmuseum is niet inbegrepen.