Ontdek Techlab XL van 16 t/m 24 oktober!

De Arend

Objectnummer 1001

Specificaties

Deze Arend is niet de echte Arend. De originele locomotief is in 1857 gesloopt. Deze replica is in 1938 gebouwd door de Centrale Werkplaats Zwolle voor NS, ter ere van het 100-jarig bestaan van de spoorwegen in Nederland en is te zien in de Grote Ontdekking.

De echte Arend, gebouwd in Engeland, rijdt op 20 september 1839 de eerste officiële treinrit van Nederland: tussen Amsterdam en Haarlem. Voor het geval de locomotief uitvalt, rijdt locomotief De Snelheid ook mee. De eerste machinist, Engelsman John Middlemiss, doet geheimzinnig over zijn vak.  Zo hangt hij bij het onderhouden van de locomotief een laken op zodat niemand kan zien wat hij doet.

De Arend rijdt op een breder spoor dan we nu gewend zijn. Nederland kiest in eerste instantie voor een spoorwijdte van 1.945 millimeter. Dat zou veiliger zijn. Later is men overgegaan op normaalspoor met een wijdte van 1.435 mm, net als de sporen in de omringende landen.

Uit roulatie

Misschien heb je hem wel eens zien rijden over het museumterrein, de Arend is een replica van de allereerste stoomlocomotief die in Nederland reed en daarmee ook een van de pronkstukken van het museum. Vanwege een probleem met de vlampijpen kan de locomotief voorlopig niet rijden. De machine gaat binnenkort weg voor een grote reparatie zodat hij volgend jaar (2022) weer kan rijden.

De Arend onder stoom