De hele zomervakantie, t/m 1 september, zijn wij 7 dagen per week geopend. Tot snel in het museum!

Lezing - functies van het station door de jaren

Speciaal voor de tentoonstelling Maliebaanstation 150 jaar biedt het museum een reeks verdiepende lezingen aan.

Functies van het station

Op 16 juni vertelt conservator Kunst en Cultuurgeschiedenis van het Spoorwegmuseum, Evelien Pieterse meer over de bouw, architectuur en de verschillende functies die het Maliebaanstation in de loop der tijd heeft gehad. Van internationaal station naar museum. Daarnaast licht ze toe welke objecten in de collectie van het Spoorwegmuseum te maken hebben met de mensen die op het station werkten en woonden.

De lezing

Wanneer: zondag 16 juni,  11:00 uur
Wie: Evelien Pieterse
Wat: De functies van het station door de jaren heen
Waar: Wachtkamer 3e klasse in het Maliebaanstation

De lezing duurt maximaal 1 uur.

Toegang tot de lezing is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Dit kan via onderstaande button.
Het is voor- of achteraf mogelijk om zelfstandig de tentoonstelling te bekijken.

Bezoek het museum

Bezoek tot het museum is mogelijk met een geldig toegangsbewijs.  Te verkrijgen bij de kassa van het museum of online via onze ticketshop. Het is ook mogelijk om het museum te bezoeken met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart.

Lezingen

Speciaal voor de tentoonstelling Maliebaanstation 150 jaar bieden we gratis verdiepende lezingen aan:

  • Op 16 juni vertelt conservator Kunst en Cultuurgeschiedenis van het Spoorwegmuseum, Evelien Pieterse meer over de bouw, architectuur en de verschillende functies die het Maliebaanstation in de loop der tijd heeft gehad.
  • Op 14 september vertelt Leo Wevers van architectenbureau Wevers & Van Luipen over de bouwgeschiedenis van het stationsgebouw en over de uitgangspunten en totstandkoming van de restauratie in 2004. Bekijk hier meer informatie
  • Op 20 oktober vertellen Victor Lansink en Michiel ten Broek over 150 jaar Oosterspoorweg, de spoorlijn waar ook het Maliebaanstation aan te lag. Bekijk hier meer informatie