Lezing: de bouwgeschiedenis van het stationsgebouw
- Activiteit
- Evenement
- Datum
- 14 sep 2024 t/m 14 sep 2024
- Leeftijd
- Volwassenen
De bouwgeschiedenis en restauraties van het stationsgebouw
Restauratie-architect Leo Wevers van architectenbureau Wevers & Van Luipen was in 2004 verantwoordelijk voor het restauratieplan van het Maliebaanstation. Het stationsgebouw, dat in de 20steeeuw diverse malen verbouwd was, werd daarbij zoveel mogelijk weer in de oorspronkelijke staat van 1874 hersteld. Tijdens de lezing zal hij de vertellen over de bouwgeschiedenis van het stationsgebouw en over de uitgangspunten en totstandkoming van de restauratie in 2004.
De lezing
Wanneer: zaterdag 14 september, 10:30 en 11:30 uur
Wie: Leo Wevers
Wat: De bouwgeschiedenis en restauraties van het stationsgebouw
Waar: Koninklijke Wachtkamer in het Maliebaanstation
De lezing duurt maximaal 45 minuten.
Toegang tot de lezing is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Dit kan via onderstaande button.
Het is voor- of achteraf mogelijk om zelfstandig de tentoonstelling te bekijken.
Deze lezing vindt tevens plaats in het kader van de Open Monumentendag.
Bezoek het museum
Bezoek tot het museum is mogelijk met een geldig toegangsbewijs. Te verkrijgen bij de kassa van het museum of online via onze ticketshop. Het is ook mogelijk om het museum te bezoeken met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart.
Lezingen
Speciaal voor de tentoonstelling Maliebaanstation 150 jaar bieden we gratis verdiepende lezingen aan:
- Op 16 juni vertelt conservator Kunst en Cultuurgeschiedenis van het Spoorwegmuseum, Evelien Pieterse meer over de bouw, architectuur en de verschillende functies die het Maliebaanstation in de loop der tijd heeft gehad. Bekijk hier meer informatie.
- Op 14 september vertelt Leo Wevers van architectenbureau Wevers & Van Luipen over de bouwgeschiedenis van het stationsgebouw en over de uitgangspunten en totstandkoming van de restauratie in 2004.
- Op 20 oktober vertellen Victor Lansink en Michiel ten Broek over 150 jaar Oosterspoorweg, de spoorlijn waar ook het Maliebaanstation aan te lag. Bekijk hier meer informatie