Herfstvakantie

Hop de herfst in

De temperaturen dalen en de blaadjes aan de bomen verkleuren. Velen van ons zullen het jammer vinden dat de zomer aan zijn einde komt, maar de komst van de herfst betekent niet dat we geen plezier kunnen maken! Het blijft tenslotte een vakantie. Het mooie aan het Spoorwegmuseum is dat je zelfs op een grauwe, regenachtige dag een hoop kan beleven.

Techlab XL

Ga zelf aan de slag bij de levensgrote werkstations en probeer alles uit rond de thema’s stoom, stroom, weerstand en wielen. Ontdek de weerstand van wielen op de megagrote testbaan, schiet een fles weg met luchtdruk, zie bij de stoomkar hoe een stoomlocomotief werkt en maak geen fouten bij het elektrospel. Als klap op de vuurpijl kun je zelf proberen een levensgrote trein in beweging te krijgen! Lukt jou dat in je eentje?

Dit, en nog veel meer, kun je doen tijdens Techlab XL.

Er is meer

Onze attracties zijn ook in een herfstig sfeertje leuk om te bezoeken. Bestuur een trein in De Vuurproef of maak een ritje in het donker in de Stalen Monsters. Er is genoeg te doen! Liever je spoor wisselen naar een meer leerzame route? De EduTRAINer kan je alles vertellen over onze treinen, de draaischijf, seinhuis en de blokpost!