Lezing - Wonen en werken op het Stationscomplex

Speciaal voor de tentoonstelling Maliebaanstation 150 jaar biedt het museum een reeks verdiepende lezingen aan. Op 19 mei vindt de eerste lezing plaatst over het wonen en werken op het Stationscomplex

Werken & wonen

Het Maliebaanstation was 150 jaar geleden veel meer dan alleen een stationsgebouw. Het was een uitgebreid complex met voorplein, hoofdgebouw, perrons met grote overkapping en een emplacement met locomotievenloods. Ook waren er verschillende dienstwoningen op het terrein. In zekere zin was het een soort dorp dat in eerste instantie gebouwd werd in onbebouwd gebied. Wie werkten en woonden daar?

Publicist en rondleider Arjan den Boer is gespecialiseerd in architectuur, design, geschiedenis en erfgoed. Zijn kennis over monumenten en de spoorwegen kwam perfect van pas bij het onderzoek dat hij deed als voorbereiding op de tentoonstelling Maliebaanstation 150 jaar. Als gastconservator is Arjan, samen met conservator Evelien Pieterse, verantwoordelijk voor de samenstelling en inhoud van de tentoonstelling.

De lezing

Wanneer: zondag 19 mei, 11:00 uur
Wie:     Arjan den Boer
Wat:     Wonen en werken op het Stationscomplex
Waar:  Wachtkamer 3e klasse in het Maliebaanstation

De lezing duurt maximaal 1 uur.

Toegang tot de lezing is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Dit kan via onderstaande button.
Het is voor- of achteraf mogelijk om zelfstandig de tentoonstelling te bekijken.

Bezoek het museum

Bezoek tot het museum is mogelijk met een geldig toegangsbewijs.  Te verkrijgen bij de kassa van het museum of online via onze ticketshop. Het is ook mogelijk om het museum te bezoeken met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart.

Lezingen

Speciaal voor de tentoonstelling Maliebaanstation 150 jaar bieden we gratis verdiepende lezingen aan:

  • Op 16 juni vertelt conservator Kunst en Cultuurgeschiedenis van het Spoorwegmuseum, Evelien Pieterse meer over de bouw, architectuur en de verschillende functies die het Maliebaanstation in de loop der tijd heeft gehad. Bekijk hier meer informatie.
  • Op 20 oktober vertellen Victor Lansink en Michiel ten Broek over 150 jaar Oosterspoorweg, de spoorlijn waar ook het Maliebaanstation aan te lag. Meer informatie.