Collectie

Het Spoorwegmuseum beschikt over een zeer uitgebreide collectie locomotieven, treinstellen, rijtuigen, schaalmodellen, stoommachines, schilderijen, spoorwegmateriaal en voorwerpen. De collectie is op deze website voor de overzichtelijkheid ingedeeld in categorieën. In het museum is de collectie op verscheidene plekken, verspreid over het museum, te bewonderen.
 

Onze treinen

Met rollend materieel worden alle voortuigen aangeduid die over spoorwegen kunnen rijden.
 

Modeltreinen

In het modellenmagazijn ontdek je alles over modeltreinen.
Modeltreinen
 

Draisines

Bekijk een unieke collectie draisines uit het eind van negentiende eeuw en de eerste helft van de twintigste eeuw.
Ontdek

Tweede wereldoorlog

Het Spoorwegmuseum beheert een collectie van ruim 200.000 voorwerpen. Door een bijdrage van het Mondriaan Fonds in het kader van ’75 jaar Vrijheid’ kan het museum als eerste de collectie van ca. 10.000 foto’s en objecten uit de periode Mobilisatie, Tweede Wereldoorlog, Bevrijding en Wederopbouw (1939-1960) op de website doorzoekbaar maken.

 
 

Beeldende kunst

Het Spoorwegmuseum bezit ca. 200 olieverfschilderijen en 2000 aquarellen, litho’s, prenten en tekeningen met afbeeldingen van spoorwegen in de breedste zin van het woord.
Ontdek
 

Techniek

Het Spoorwegmuseum heeft een techniekcollectie, die bestaat uit de onderdelen ‘weg en werken’, ‘veiligheid’, ‘voertuigtechniek’, ‘kantoor’ en ‘werkplaats’.
Ontdek
 

Bruiklenen

Meer informatie over bruikleen, beeldaanvraag en schenkingen kunt u hier vinden.
Meer informatie
 

Kunst

Ontdek de uitgebreide collectie schaalmodellen, schilderijen, spoorwegmateriaal en voorwerpen.
Ontdek