DeLorean clubdag

De futuristisch ogende DeLorean auto werd beroemd dankzij zijn rol in de Back to the Future films. De auto fungeerde in de films als tijdmachine waarin hoofdpersonen Doc Brown en Marty McFly door de tijd reisden. Het gaf de DeLorean een magische status. Op zondag 3 september 2023 zijn een tiental DeLoreans te gast in het Spoorwegmuseum tijdens de jaarlijkse DeLorean-clubdag.

DeLorean clubdag

Op zondag 3 september van 10.00 tot 13.00 uur zijn de auto’s te zien op de parkeerplaats voor het Maliebaanstation. De (Nederlandse) eigenaren van de DeLoreans vertellen graag over hun auto.

Binnen in de museumhal staat een exemplaar geparkeerd voor een stoomlocomotief. Je kan hier op de foto als een echte tijdreiziger!

De tijdmachine die in de Back to the Future-trilogie wordt gebruikt is ingebouwd in een DeLorean. Deze werd gekozen vanwege van het futuristische uiterlijk van de auto.

Wanneer de auto in de film een snelheid van 88 miles per uur bereikt, verdwijnt hij in een explosie en reist hij naar de toekomst of het verleden. In het nu blijven alleen twee brandende bandensporen achter.  Na aankomst in een andere tijd is de auto enorm koud, en vormt zich een laagje ijs op de buitenkant. De DeLorean DMC-12, zoals de auto officieel heet, werd tussen januari 1981 en december 1982 geproduceerd door de de DeLorean Motor Company. Er rijden in Nederland een handvol DeLoreans rond, een aantal van hen is te gast in het Spoorwegmuseum.