Stoomtheater

Ga terug in de tijd van luxe internationale reizen. De bekendste trein ter wereld is hier te zien: de Oriënt Express. In het stoomtheater zijn dagelijks voorstellingen over reizen met deze beroemde trein. Reis je met ons mee?

Dagelijkse voorstellingen

Beleef de hoogtijdagen van de internationale treinreizen, een wereld vol dromen, sprookjesbestemmingen en luxe. Vanuit Parijs reed de Oriënt Express via vele Europese steden naar de Poort van Azië: Constantinopel. Dit was reizen voor de allerrijksten, graven en hertoginnen.

Tijden voorstellingen: *
Doordeweeks:
11.30 en 14.30 uur

15:30 act op het perron bij de Oriënt Express

Weekend en schoolvakanties:
11.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur

11.00 en 16.00 act op het perron bij de Oriënt Express

* Tijden zijn onder voorbehoud. In het museum staan de exacte tijden.

Annabel op reis

Jonkvrouw Annabel gaat alleen op reis. Haar man vind het ongepast, een vrouw hoor niet alleen te reizen. Maar de Orient Express zorgt voor bijzondere ontmoetingen.

Een brief voor Maurice

Maurice is een toegewijde werknemer op de Orient Express. Op een dag krijgt hij een brief die grote gevolgen voor hem heeft. Wat staat er in die brief?

Colette en Fifi

De rijke en nette dame Madame de Camembert gaat met haar hondje Fifi op reis….maar er klopt iets niet. Is zij wel wie zij zegt dat zij is?

Dominique en de brief van de Sultan

Uitvinder Dominique stuit tijdens de Wereldtentoonstelling in Parijs per toeval op de machtige Sultan van Constantinopel. Een ontmoeting met grote gevolgen…

Bekijk op de plattegrond