Buttons

Rail Rookies heeft een speciaal button spaarsysteem. Je kunt buttons verdienen door mee te doen aan prijsvragen, activiteiten en opdrachten. Elke button heeft zijn eigen naam, kleur en eigenschap. Sommigen zijn makkelijk te verdienen en anderen zijn heel zeldzaam maar zeker is dat…..elke Rail Rookie zijn keycord zo vol mogelijk wil hangen met alle kleuren van de regenboog buttons! Oja, en er komen ook geregeld nieuwe buttons bij.

Rail Rookies Fotograaf

Fotograferen en treinen dat hoort eigenlijk wel bij elkaar. Onze geweldige Stalen Monsters worden namelijk vaak als topmodel gebruikt. Organiseren we een wedstrijd, activiteit of doe-opdracht waarbij heel specifiek wordt gevraagd om je fotografiekunsten te laten zien dan kun je deze button verdienen.

Rail Rookies Geluksvogel

Een hele speciale en zeldzame button want….deze heeft eigenlijk geen regels. Je kunt hem per ongeluk tegenkomen of zomaar ineens in de post ontvangen. Of misschien stopt iemand van Team Rail Rookies hem je wel toe als je tijdens de clubdag in het museum bent. Het enige dat telt is dat je een geluksvogel bent en dat je daarom de button krijgt.

Rail Rookies Meesterbouwer

In de modeltreinwereld wordt enorm veel gebouwd en ook met de clubdag doen we hier ieder jaar aan mee. Speciaal voor deze activiteit hebben we de meesterbouwer button in het leven geroepen. Laat zien dat jij een meester in bouwen bent en dan ga je met deze beauty naar huis.

Rail Rookies Nailed it!

Voor de echte bakkertjes onder ons hebben we de Nailed it! button in het leven geroepen. Want het is niet belangrijk of je bakcreatie perfect is het gaat erom dat je er lol in hebt en vooral dat je het daarna heerlijk kunt opsmikkelen. Je kunt deze verdienen door aan onze bak of kookopdrachten mee te doen.

Rail Rookies Museum Expert

Voor alle kinderen die nog meer willen weten over het museum of er juist al heel veel van af weten organiseren we soms extra activiteiten om het museum nog beter te leren kennen. Bijvoorbeeld door een tentoonstelling te bezoeken of een kijkje achter de schermen te krijgen. Als je meedoet met één van deze activiteiten ontvang je de Museum Expert button.

Rail Rookie Prijsvraagwinnaar

Deze button is uiterst zeldzaam omdat hij alleen wordt uitgereikt bij prijsvragen die zo uniek zijn dat ze geen eigen button hebben. Prijsvragen die slechts 1 keer per jaar voorkomen of ook wel eens maar 1 keer voor altijd. Heel bijzonder dus als je deze aan je keycord hebt hangen.

Rail Rookies Knutselaar

Deze button is speciaal voor alle creatievelingen onder jullie. Soms vragen we speciaal om een creatieve opdracht, dat kan een knutselwerk of tekening zijn of iets heel anders. Als jij jouw kunstwerkje met ons deelt krijg je natuurlijk een beloning in de vorm van deze geweldig gekleurde button.

Rail Rookies Vraag maar raak

Op YouTube plaatsen wij interessante Vraag maar Raak video’s waarin we antwoord geven op vragen die jullie gesteld hebben. Als jouw vraag is uitgekozen voor een video dan ontvang je deze button!

Rail Rookie van de maand

Deze button krijg je als je bent uitgekozen tot Rail Rookie van de maand. Wil jij deze button hebben? Stuur ons een mailtje met je verzoek en wie weet ben jij dan de volgende maand aan de beurt.

Rail Rookies Moppentapper

Deze button krijg je wanneer je een mop opstuurt en deze in de Rail Rookies Express geplaatst wordt. Stuur ons je leukste, gekste en grappigste mop of raadsel zodat wij weer een scheur in onze broek kunnen lachen.

Rail Rookies Raadgever

Deze button is speciaal voor de Raadgevers van de Rail Rookies. De Raadgevers komen een paar keer per jaar bij elkaar om mee te denken over de verschillende onderdelen van de club of speciale activiteiten in het museum. Je kunt je bij Team Rail Rookies aanmelden als je ook raadgever wilt zijn.

Rail Rookie Rail Raadsel winnaar

In elke Rail Rookies Express staat een raadsel. Als jij het goede antwoord instuurt en als winnaar gekozen wordt, dan ontvang je deze button. Je mag elke keer weer mee doen met het ontrafelen van het raadsel.

Rail Rookies Reporter

Deze button krijg je wanneer je een verslag hebt geschreven voor de Rail Rookies Express. Je mag altijd een verslag naar ons opsturen als je ons iets te vertellen hebt over welke avonturen je hebt meegemaakt.

Rail Rookies Postduif

Deze button krijg je als jouw ingezonden post is geplaatst in de Rail Rookies Express. Je mag ons van alles toesturen; tekeningen, knutselwerkjes, foto’s van je bezoek aan het museum, noem het maar op!

Rail Rookies Wizzkid

Dit is een button voor de echte slimmerds. Deze kun je verdienen door mee te doen aan wizzkidprijsvragen in de Rail Rookies Express of tijdens de speciale kennisquizen op de clubdag. Je kennis over treinen en het spoor worden hiermee op de proef gesteld. Ben jij één van de winnaars dan ontvang je deze button.

Rail Rookies Speurneus

Deze button krijg je bij het doen van een speurtocht tijdens een speciaal evenement. Bijvoorbeeld tijdens de clubdag. Er zijn bijna altijd meerdere speurtochten te doen en…deze button veranderd nog wel eens van kleur dus je kunt er meerdere van sparen!

Rail Rookies Krachtpatser

Deze button is moeilijk te verkrijgen, je moet er dikke spierballen voor hebben. Tijdens evenementen kun je laten zien of jij een echte krachtpatser bent. Alle sterke Rookies verdienen dan deze button.

Rail Rookies Feestvarken

Dit is een button voor de Jarige Jobben en Jetten, ben je jarig en vier je je verjaardag in het Spoorwegmuseum dan ontvang je de Rail Rookies Feestvarken button. Superleuk, Hieperdepiep Hoera!

Rail Rookies Waaghals

Deze button kunnen je verdienen door te laten zien hoe dapper en stoer je bent. Dat kan tijdens activiteiten in het museum door bijvoorbeeld het spookhuis in te gaan of een dansje te doen terwijl iedereen naar je kijkt.

Rail Rookies Techbaas

Draadjes, lampjes, kabels, tangen, computers, magneten of schroevendraaiers? Als jij daar allemaal niet bang voor bent en je meedoet aan één van onze technische opdrachten dan ben je een echte Techbaas en verdien je deze toffe button.

Rail Rookies Tekentalent

Ben jij de nieuwe Escher, Van Gogh of Creachick? Toon je tekentalenten met één van de tekenactiviteiten en laat je potlood zwieren over het papier. Dan verblijden we jou met de fantastische Tekentalent button.

Rail Rookies Goudzoeker

Deze gouden button is toch wel één van de meest populaire van allemaal. Hij is slechts op hele speciale momenten te verkrijgen en daar moet je dan extra goed je best voor doen. Hoe je hem kunt verdienen is meestal tot op het laatste moment een geheim.

Rail Rookies Diamanttopper

De allernieuwste telg van de familie en ook nog eens de meest zeldzame, tot nu toe zijn er slechts 5 exemplaren in omloop! Om deze spetterende diamanten button te bemachtigen moet je heeeeel goed zoeken tijdens activiteiten zoals de clubdag. Wie weet waar hij zich de volgende keer verstopt??