Vanwege een defect spoor tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan rijdt de pendeltrein tot nader order niet. Bekijk de bezoekersinformatie voor de bereikbaarheid van het museum met de bus en auto.

Rail Rookies Kidsclub

Rail Rookies!

Het Spoorwegmuseum heeft een te gekke, stoere en grappige kidsclub: Rail Rookies! De club is voor iedereen tussen de 4 en 12 jaar die fan is van het museum en meer wil weten over treinen en het museum zelf.

Voor de jaarlijkse contributie van slechts 15 euro krijg je:

  • Een persoonlijke clubpas aan een speciaal keycord
  • Een welkomstcadeau
  • 4 keer per jaar een clubblad, de Rail Rookies Express
  • Een gezellig kaartje op jouw verjaardag
  • Gratis deelname aan de jaarlijkse Clubdag voor jou én 1 begeleider
  • 50 % korting voor je broertjes en zusjes (die geen lid zijn) op de Clubdag
  • 20 % korting in de museumwinkel

Kun je niet wachten om lid te worden! Klik dan op onderstaande button.

Buttons, buttons en nog meer buttons

Rail Rookies heeft een speciaal button spaarsysteem. Je kunt buttons verdienen door mee te doen aan prijsvragen, activiteiten en opdrachten. Elke button heeft zijn eigen naam, kleur en eigenschap. Sommigen zijn makkelijk te verdienen en anderen zijn heel zeldzaam maar zeker is dat…..elke Rail Rookie zijn keycord zo vol mogelijk wil hangen met alle kleuren van de regenboog buttons! Oja, en er komen ook geregeld nieuwe buttons bij.

Ontmoet de mascottes

Heb je de vier originele Rail Rookies al gezien? Dat zijn Seinmaster, Cloudette, Lange Tonnie en Dwarsligger. Deze vier helden wonen op en rondom het terrein van het spoorwegmuseum en nemen je mee op al hun avonturen via de nieuwsbrief, de website en het clubblad. Soms geven ze je ook leuke opdrachten zodat je thuis mee kunt doen met al hun avonturen.