Schaatsen

In de museumhal ligt tijdens Winter Station een échte ijsbaan waar je rondjes kunt schaatsen om een antieke stoomlocomotief.

Kom je ook schaatsen?

De week voor Winter Station gaat de schaatsbaan midden in de museumhal al open voor liefhebbers die hun eerste (proef)rondjes willen schaatsen.

Op onze échte ijsbaan kun je je pirouettes alvast oefenen voor tijdens Winter Station; je schaatst tussen de treinen en rondom de antieke stoomlocomotief de Nestor. Voor de kinderen is er een apart krabbelbaantje en er zijn ook speciale schaatsrekjes beschikbaar. Schaatsen zijn gratis te leen, maar eigen schaatsen meenemen mag ook, noren alleen niet. Het dragen van handschoenen is verplicht, dus vergeet ze niet!

Als je komt schaatsen is een reservering verplicht. Discoschaatsen is alleen tijdens Winter Station, vanaf 23 december en begint om 16:00.

Winter Station

Draai een rondje in de carrousel, zwier over de ijsbaan, warm op met chocomelk tijdens Winter Station van 23 december t/m 7 januari.

Winter Station 2023

Winter Station

Schaatsen wordt vanaf 23 december wel heel bijzonder. Dan start Winter Station en brengen ontelbare lampjes, livebands, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele Spoorwegmuseum in een romantische wintersfeer. Met als absoluut hoogtepunt: (disco)schaatsen tussen de treinen! Geniet van de unieke sfeer van het museum, terwijl de kinderen zich vermaken op de gladde ijzers.

Tijdens Winter Station is reserveren verplicht. Dit is gratis en via onze ticketshop. Ook als je al een geldig ticket hebt, bijvoorbeeld een Museumkaart- of VIP-kaart is reserveren noodzakelijk.