Locatieverhuur

Welkom in het Spoorwegmuseum

Ga je mee op reis?

Het Spoorwegmuseum is een museum van wereldformaat, midden in hartje Utrecht. Het Spoorwegmuseum is meer dan alleen een leuk dagje uit voor gezinnen; het is ook een unieke locatie voor zakelijke evenementen. Van een vergadering met 10 personen in het Strikkershuis, een congres voor 400 personen in de EXPO tot een bedrijfsfeest voor 3.000 mensen in de museumhal.

Geen bestemming is ons te ver!

Onze ruimtes

Voor gasten begint de ervaring bij de ingang van het monumentale Maliebaanstation: een authentieke stationsgebouw uit 1874. Hier vind je een aantal prachtige klassieke wachtkamers. Via het perron lopen de gasten vervolgens naar ons moderne museumgebouw, waar álles te vinden is voor een succesvol zakelijke evenement.

Het Spoorwegmuseum heeft maar liefst 16 verschillende ruimtes en zalen, allemaal met een eigen, bijzondere sfeer. Van een oude elektriciteitscentrale tot een stationwachtershuis, of een monumentale stationshal in het Maliebaanstation. Je kunt zelfs vergaderen in een iconische trein.

We helpen je graag om samen je evenement op het juiste spoor te zetten.

Mogelijkheden

De combinatie van klassiek en modern industrieel biedt ongekende mogelijkheden voor een congres, borrel, dagje uit, foto-shoot,  personeelsfeest, presentatie, teamuitje of vergadering. En wat te denken van een groot feest of diner in de museumhal, tussen de prachtige historische treinen en locomotieven.

Tel daarbij op dat het Spoorwegmuseum een locatie is in hartje Utrecht met 200 parkeerplaatsen voor de deur, een eigen treinstation, gratis WIFI en altijd een extra beleving: museumbezoek zit bij de huur van de zaal inbegrepen. Het museum zit vol met boeiende verhalen over het spoor waar onze meertalige rondleiders graag meer over vertellen.

We staan voor je klaar

Heb je interesse om een locatie te huren in het Spoorwegmuseum of ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? We kijken het liefst samen met jou naar de invulling van je evenement. Voor een uitgebreide inventarisatie van wensen, beschikbaarheid en prijzen staat ons salesteam klaar. Kim, Walter & Simone

Neem contact met ons op